kruidenwandeling

kruidenwandeling

Toen ik voor het eerst mee deed aan een kruidenwandeling ging er een wereld voor mij open. Vanaf dat moment kijk ik met andere ogen naar een wegberm, een tuin of het bos. Waar ik ook ben; overal springen er eetbare of geneeskrachtig planten in het oog. Geweldig!


Tijdens korte of langere wandelingen neem ik je graag mee op deze (ont)spannende ontdekkingstocht! Er zijn inmiddels een aantal mogelijkheden ontstaan:


Wieringer wegbermwandeling vanuit Hippolytushoef maken we een wandeling van ongeveer 1,5 uur door de Stroeërkoog. Onderweg vertel ik je over de eetbare en geneeskrachtige planten en bomen die we tegenkomen en die je vervolgens overal zult gaan herkennen waar je ook bent! 

Duur: 2,5 uur

Kosten: €15,-

Locatie: Slingerweg 85, Hippolytushoef

 

Kruidenwandeling bij 'Rijk aan het Wad' We dwalen over het terrein van één van de mooiste plekjes van Wieringen. Op Vatrop bij de kleiput aan de Waddenzee ligt 'Rijk aan het Wad'. Dwalend en slenterend gaan we op zoek naar de meest gangbare en bruikbare kruiden. Je zult blij verrast worden door de prachtige omgeving en uitzicht op de Waddenzee. Het is een prachtig plekje om heerlijk tot rust te komen, maar ook om te leren en je te laten inspireren!
Duur: 2 uur

Kosten: € 15,-

Locatie: Vatropperweg 5

 

Zilte zeeplantjes route We verzamelen bij Rijk aan het Wad en wandelen vandaaruit een rondje om de kleiput. We gaan op zoek naar zeevenkel, lamsoor, zeekraal, zee aster, spiesmelde en nog heel veel meer. Afhankelijk van het seizoen zien we de kluten broeden of met hun jongen rondscharrelen. Het zal je verrassen hoeveel kruiden er op een kleine oppervlakte staan en hoe smakelijk of bijzonder ze zijn!

Duur: 2,5 uur

Kosten: € 15,-

Locatie: Vatropperweg 5

 

We sluiten de wandeling altijd af met een kruidendrankje en een kruidige lekkernij. Optioneel kan er een workshop aan vastgeplakt worden. Kijk bij het tabblad Workshops welke opties er zijn, of neem contact met mij op over de mogelijkheden of je wensen.

Impressie van wandelingen van het afgelopen jaar

Zilte zeeplantjes route

Voor alle mogelijkheden geldt dat naast de geplande wandelingen ook op aanvraag iets georganiseerd kan worden.

Mail of bel mij met je wensen en dan maken we er een wandeling op maat van!

kruidenwandeling Rijk aan het Wad
kruidenwandeling
Vatrop
IMG-20210529-WA0003
IMG-20210715-WA0043
www.hennieskruidenkracht.nl

Copyright © Alle rechten voorbehouden


KvK: 78379768